Ferdinand Bolstraat 333, Amsterdam, 1072 LH, Netherlands

cena od €40,00/noć

Trg Dam – Mesto prve brane koja je podignuta 1270. godine, trg Dam je srce grada. Okružen nekim od najznačajnijih građevina, uključujući Kraljevsku palatu, gotsku Nieuwe Kerk (Nova crkva) i Madame Tussaud (Madam Tiso) muzej voštanih figura, čini glavno sastajalište kako za lokalno stanovništvo tako i za posetioce. Oko nacionalnog spomenika ulični izvođači i vašar su uobičajeni i kao takav, popularno je turističko područje.

Rosse Buurt (Ulica crvenih fenjera) – Najozloglašenija oblast u Amsterdamu, Ulica crvenih fenjera privlači hiljade posetilaca svake godine. Najveći broj stereotipa o ovoj oblasti su tačni, ali ono što mnogi ljudi ne znaju je da je “Rosse Buurt”, ono što je poznato meštanima, jedan je od najstarijih i najlepših delova grada. Ni jedna poseta Amsterdamu ne bi bila potpuna bez posete ovoj poznatoj oblasti.

Magere Brug (Tanki most) – Nalazi se preko reke Amstel, Magere Brug jedan je od najlepših mostova Amsterdama. Originalni most izgrađen je 1691. godine, a ime Magere (mager znači mršav na holandskom) stekao je jer čak dva pešaka nisu mogla da se mimoiđu bez poteškoća. Noću je most lepo osvetljen, pa je omiljeno mesto za fotografisanje.

Pivara Heineken (Hajniken) – Obiđite bivšu Hajniken pivaru, jednu od nacionalnih spomenika Amsterdama, koja je svrstana u evropsku rutu industrijskog nasleđa. Hajniken doživljaj pruža posetiocima interaktivni ukus istorije kompanije kroz izložbe, bioskop i čulna iskustva. Ponesite delić ovog iskustva kući, sa svojom ličnom “Heineken” bocom.

East (istočni) Indiaman Amsterdam – Replika broda Indiaman Amsterdam Istočnoindijske kompanije u Holandiji, vezan je u Pomorskom muzeju. Savremena replika je završena 1990. godine nakon pet godina izgradnje. Izgrađen je u čast originalnog broda iz XVIII veka, koji je nasukan na svom prvom putovanju van Engleske obale 1749. godine. Slavno je ponovo otkriven 1969. i predstavlja najbolje očuvani brod takve vrste u svetu.

Concertgebouw (Koncertna dvorana) – Smatra se jednom od najboljih svetskih koncertnih dvorana i naravno, spada u one atrkacije Amsterdama koje ne treba propustiti. Sa svojom zapanjujućom arhitekturom, zgrada predstavlja dom kraljevskog orkestra “Concertgebouw”, čije je ime dala kraljica Beatrix (Beatriks) 1988. godine. Ture sa vodičem na engleskom jeziku su nedeljom i ponedeljkom, kada možete istraživati iza kulisa ovog poznatog mesta.

Begijnhof – Slikovito dvorište, Begijnhof je mesto najstarijih kuća u Amsterdamu gde se i dalje nalaze “Beguine”, mala grupa rimokatoličkih neudatih žena koje žive zajedno u poluverskoj zajednici. S obzirom da Begijnhof nije javno mesto, posetioci su zamoljeni da poštuju pravilo ćutanja zajednice.

Muzej Van Gogh (Van Gog) – Uživajte u najvećoj kolekciji Van Goga na svetu, koja uključuje slike, crteže i pisma. Muzej poseduje i veliku kolekciju dela nekih od Van Gogovih savremenika i prijatelja kao što su Gauguin (Gogen) i Toulouse-Lautrec (Tuluz-Lotrek), kao i jedan broj starijih umetnika kojima se Van Gog divio, uključujući Leon Lhermitte (Leon Lermit) i Jean-François Millet (Žan-Fransoa Mije). Muzej ima redovne izložbe ističući umetnost krajem XIX veka.

Museum het Rembrandthuis (Rembrantov muzej) – Spada među najbolje muzeje Amsterdama. Muzej sadrži skoro kompletan skup originalnih Rembrantovih grafika. Takođe možete videti Rembrantovu štamparsku presu. Sam muzej se nalazi u šarmantnoj trospratnoj zgradi, u kojoj je nekada Rembrant živeo. Kada se Rembrant preselio u kuću, već je bio uspešan umetnik. Ironično, kuća u kojoj se danas pokazuju mnoga Rembrantova dela na kraju ga je dovela do finansijske propasti. Ova trospratna kuća, pokazala se kao loša investicija za umetnika. Kao rezultat toga, Rembrant je bio prinuđen da proda mnoge njegove lične stvari, uključujući i njegove slike, kako bi isplatio svoj dug. Muzejske vitrine pokazuju Rembrantovu detaljnu i jedinstvenu upotrebu svetla i senke. Rembrantov muzej je remek-delo samo za sebe.

Rijksmuseum (Rijksmuzeum) – ili Državni muzej smatra se istinskim nacionalnim blagom. Njegovi eksponati obuhvataju slike iz Zlatnog doba Holandije XVII veka, umetnika kao što su: Rembrant, Vermer, Frans Hals, Jan Steen (Jan Sten). Rembrantova “Noćna straža” je glavna atrakcija muzeja. Takođe naći ćete radove iz srednjeg veka i XVIII i XIX veka, vrhunske zbirke srebra i delftske keramike, stare kuće lutaka i fantastične primere azijske umetnosti.

Anne Frank Huis (kuća Ane Frank) – Ovo je iskustvo koje bi trebalo doživeti, a koje pruža bolje razumevanje tragičnog života jedne devojčice. Godine 1957. kuća je bila donirana Fondaciji Ane Frank. Kasnije je muzej izgrađen sa ciljem da se progon Jevreja tokom Drugog svetskog rata i ta tragedija nikad ne zaboravi. Otto Frank (Oto Frank), otac Ane Frank, preselio je svoju porodicu iz Nemačke i kupio zgradu u kojoj se danas nalazi muzej. Oto je tu prvobitno napravio kancelarije i skladište. Ana je imala ambicije da postane poznati pisac i dobila dnevnik kao poklon za njen 13. rođendan. Kada je Nemačka izvršila invaziju na Amsterdam, plašeći se za bezbednost svoje porodice, Oto ih je zajedno sa prijateljima preselio na skriveno mesto u potkrovlju zgrade. Tamo je osam Jevreja bilo sakriveno u tišini, od nacističkog terora koji se dešava oko njih. Ana je ovde marljivo pisala u svom dnevniku o užasu koji se dešava na ulici ispod, osećaju straha i promenama koje je ona doživljava kao adolescent. Duže od 2 godine bili su ovde sakriveni i sigurni dok ih gestapo nije otkrio po dojavi i celu porodicu Frank deportovao u koncentracione logore. Ana je umrla u koncentracionom logoru u martu 1945. godine. Oto je jedini preživeo. Po povratku u kuću, pronašao je dnevnik koji je kasnije objavio u čast njegove voljene ćerke; “Dnevnik Ane Frank”. Kuća je i dalje kakva je bila i možete razgledati tavan gde je Ana napisala svoj čuveni dnevnik.

Pogodnosti

 • Bazen
 • Fitness Centar
 • Kafe
 • Mini-bus
 • Parking
 • Perionica
 • Prevoz do aerodroma
 • Prodavnica
 • Rent a Car
 • Restoran
 • SPA
 • Wi-Fi Internet

Opis hotela

Hotel Okura Amsterdam *****

Lokacija: hotel se nalazi u mondenom predelu De Pijp na 1 km od Muzejske četvrti. Hotel Okura, okružen je restoranima i prodavnicama a ispred je smešteno taxi stajalište. Muzejska četvrt udaljena je manje od 10 minuta vožnje tramvajem.

Hotel: nakon razgledanja ili poslovnih obaveza gosti se mogu opustiti u zdravstvenom i spa centru Nagomi, uz doplatu. Spa centar uređen je pod uticajem Japana a na raspolaganju je veliki izbor masaža i tretmana tela. Takođe su dostupni i stručni treneri, unutrašnji bazen, hidromasažne kade i saune. Hotel nudi 4 vrhunska restorana sa Michelinovim zvezdicama. Inovativni restoran Ciel Bleu pruža pogled na grad sa 23.sprata i nagrađen je sa 2 Michelinove zvezdice. U restoranu Yamazato, koji ima 1 Michelinovu zvezdicu, poslužuju se autentična jela vrhunske japanske (kaiseki) kuhinje. Kuvari restorana Teppanyaki Sazanka sa 1 Michelinovom zvezdicom pripremaju hranu na vrućem roštilju pred gostima. Restoran Serre dobitnik je nagrade Bib Gourmand i ima terasu uz obalu sa prekrasnim pogledom. U restoranu Le Camelia poslužuje se švedski sto za doručak sa jelimaevropske i azijske kuhinje.

Sobe: sve su moderno uređene u toplim tonovima. Sve također imaju kupatilo obloženo mermerom, TV ravnog ekrana i velike prozore sa kojih se pruža pogled na karakterističnu amsterdamsku okolinu.

Sobe na raspolaganju

 • Dvokrevetna Soba – Hotel Okura Amsterdam

  Dvokrevetna Soba - Hotel Okura Amsterdam, sve su moderno uređene u toplim tonovima. Sve takođe imaju kupatilo...

  • x 2
  • x 1
  • 32

  You are booking for Dvokrevetna Soba – Hotel Okura Amsterdam

Prikazane su najniže cene hotela, po noći/osobi, za sve bliže informacije o hotelu i raspoloživosti soba pozvati sledeće telefone 011-308 82 69, 308 79 62

Broj zvezdica:

O hotelu

Hotel Okura Amsterdam; nakon razgledanja ili poslovnih obaveza gosti se mogu opustiti u zdravstvenom i spa centru Nagomi.

Pogodnosti

 • Bazen
 • Fitness Centar
 • Kafe
 • Mini-bus
 • Parking
 • Perionica
 • Prevoz do aerodroma
 • Prodavnica
 • Rent a Car
 • Restoran
 • SPA
 • Wi-Fi Internet

Video Hotela

Video o Amsterdamu

Obližnji hoteli

Učitavanje mape
View
Standardna Midnight Family Fest Open dark Riverside Ozan
My Location Fullscreen

Advanced Search (3)

Hotel Okura Amsterdam *****

Ferdinand Bolstraat 333, Amsterdam, 1072 LH, Netherlands

€75,00 prosek/noćenje

Rezervišite
Hotel JL No76 ****

Jan Luijkenstraat 76,1071 CT Amsterdam, Netherlands

€45,00 prosek/noćenje

Rezervišite
Hampshire Hotel – Amsterdam American ****

Leidsekade 97, Amsterdam, 1017 PN, Netherlands

€55,00 prosek/noćenje

Rezervišite

Hoteli u Amsterdamu