Av. da Liberdade 243,1250-143 Lisboa

cena od €39,00/noć

Belem – Ako je doba otkrića uvek podsticalo vašu maštu, posetite četvrt Belem, mesto gde su se Magelan i Vasko da Gama pripremali za otkrivanje Novog sveta. Sa zapanjujućim izborom kulturnih objekata, ovde se nalaze neki od najupečatljivijih istorijskih spomenika Lisabona, kao i paleta predivnih obalskih pejzaža. Belem je jedna od najposećenijih oblasti glavnog grada. U samom centru nalazi se sofisticirani, snežno beli manastir, a sama četvrt stvara osećaj perioda otkrića iz XV veka i taj osećaj vas vodi kroz Kulu Belem i Pomorski muzej, sve do mesta gde je spomenik otkrićima (Padrão dos Descobrimentos).

Fado barovi u Alfama četvrti – Verovatno ne postoji bolje mesto za uživanje u fado muzici od boemske četvrti Alfama, najstarije četvrti u Lisabonu, koja se prostire padinom između lisabonskog zamka Sao Jorge (Sao Žorže) i reke Tejo (Težo). Uključite svoj unutrašnji kompas, jer će vam biti potreban kako se ne biste izgubili tokom šetnje kroz kaldrmisane ulice Alfame. Možete posetiti Lisabonsku katedralu, Muzej dekorativne umetnosti, kao i nekoliko lokacija sa kojih se pruža neverovatan pogled na lavirint ulica i zgrada, čiji su zidovi obloženi glaziranim pločicama.

Noćni život u Bairro Alto (Bairo Alto) – Kulturno i boemsko srce Lisabona, noćni život i šoping meka, verovatno su reči koje ukratko opisuju Bairo Alto. Četvrt podseća na Doktor Džekil i Mister Hajd, sa svojim mirnim i relativno tihim ulicama u toku dana, koje ne mogu da se uporede sa živim i burnim noćnim životom. Istražite barove, stilizovane modne prodavnice i šarene fasade oslikane grafitima i otkrijte čari Lisabona.

Oceanario de Lisboa (Akvarijum) – Otvoren 1998. godine kao jedna od atrakcija za svetsku izložbu u Lisabonu (Expo ‘98), akvarijum iz Lisabona je drugi najveći akvarijum na svetu. Impresivna struktura, kombinacija stakla i kamena, sadrži četiri akvarijuma koji reprodukuju ambijent ekosistema Atlantika, Pacifika, Indijskog i Antarktičkog okeana. Centrom dominira džinovski rezervoar (5 miliona litara), koji predstavlja sve okeane kao jedan. Poseta je obavezna, jer verovatno ne postoji bolja škola koja vam može pružiti tako savršene animirane, ilustrovane i zvučne lekcije o podvodnim čudima, kao akvarijum u Lisabonu.

Museu Nacional dos Coches (Muzej kočija) – Jedna od najposećenijih znamenitosti Lisabona, Muzej kočija ima najveću i najvredniju kolekciju ovog tipa u svetu. Smešten je u bogato ukrašenoj kraljevskoj školi jahanja iz XVIII veka, koja je deo Belem palate, a ilustruje šepurenje i neverovatno bogatstvo stare portugalske elite. Jedna od najistaknutijih kočija ima impozantne pozlaćene figure na zadnjem delu. Još možete videti model korišćen u ambasadi Francuske za vreme Luja XIV, model izrađen 1716. za ambasadora Portugala i druge divne primere koji pripadaju evropskim kraljevskim porodicama, od Španije do Engleske. Kolekcija uključuje i kočije iz XIX veka napravljene u Londonu, koje je poslednji put koristila kraljica Elizabeta II, u državnoj poseti.

Castelo de Sao Jorge (zamak Sao Žorže) – Smešten na vrhu najvišeg brda u istorijskom centru grada, zamak se može videti praktično iz bilo kog dela grada. Iako je bio žrtva zemljotresa iz 1755. godine i dalje pokazuje svoju staru slavu, snažnog utvrđenja, čiji najraniji temelji datiraju iz VI veka. Unutar zamka naći ćete 18 kula, seriju topova, lepu multimedijalnu prezentaciju o istoriji Lisabona, park sa fontanama i prijatan restoran smešten na mestu nekadašnje kraljevske rezidencije. Zamak privlači posetioce i zbog fantastičnog pogleda.

Elevador de Santa Justa (lift Santa Žusta) – Kao Londonsko oko u Londonu ili Ajfelov toranj u Parizu, tako je lift Santa Žusta u Lisabonu. Kada ste u Lisabonu, jednostavno imate osećaj da morate da se popnete na vrh najbolje gradske znamenitosti, 45 metara visoke građevine u neo-gotskom stilu, koja spaja najnižu i najvišu tačku grada, odnosno Baixa (Bajša) i Bairo Alto. Do gornje terase se dolazi spiralnim stepeništem i ona pruža zapanjujući pogled.

Bajša (Baixa) donji grad – Dok se šetate njegovim ulicama i divite se njegovom arhitektonskom sjaju, teško je poverovati da postoji dramatična priča iza njegove izgradnje. U periodu posle velike nesreće iz 1755. godine, Bajša je podignit kao jedan od prvih primera kako graditi grad koji je otporan na zemljotrese. Danas se smatra srcem Lisabona, sa zavidnim neoklasičnim dizajnom i inovativnim urbanističkim planom. Najveći paradoks je u tome što je dom najznačajnijim bankama i komercijalnim institucijama, ali je i pored toga neverovatno romantičan i elegantan. Obavezno se prošetajte niz Rua Augusta, pored trijumfalne kapije, pa do slavnog trga Praca do Comercio (Praca do Komercio), uz kupovinu duž ulice Avenida da Liberdade.

Muzej Gulbenkian – Ne nameće se svojom veličiniom, ali vas obara s nogu sa svojom velikom i raznovrsnom kolekcijom. Neki smatraju da bi muzej trebalo da bude glavna atrakcija pri vašoj poseti Lisabonu. Calouste Sarkis Gulbenkian (Kalust Gulbenkian) nije bio samo jedan od najbogatijih ljudi XX veka, već i veliki ljubitelj umetnosti, sa svojom privatnom kolekcijom koja je rasla tokom vremena, od prvobitnih 40 pa do današnjih 6.000 umetničkih dela. Od izuzetnih primera egipatskih, azijskih i predmeta sa Bliskog istoka, pa do umetnika kao što su Turner (Tarner), Monet (Mone), Mane (Manet), Degas (Dega), Burne-Jones (Bern-Džouns) i Gainsborough (Gejnsboro), Gulbenkianov “umetnički kutak” je pravi praznik za oči.

Pogodnosti

 • Fitness Centar
 • Kafe
 • Parking
 • Prevoz do aerodroma
 • Restoran
 • SPA
 • Wi-Fi Internet

Opis hotela

Hotel Marques De Pombal ****

Moderan, komfor hotel smešten na Avenida da Liberdadu. Metro stanica Marques de Pombal na 20 m. Ima restoran, bar, fitness, saunu, parno kupatilo, garažu.

Ovaj moderan hotel ima prestižnu lokaciju u srcu Lisabona. On nudi besplatan pristup internetu i sadržaje kao što su sauna i hamam.

Hotel Marques De Pombal ima sobe koje su dobro uređene i imaju satelitsku televiziju, radni sto i ozvučenje za iPod.

Doručak se služi u elegantnom restoranu, a postoji i bar. Gosti mogu da koriste potpuno opremljen fitnes centar sa ličnim trenerom. U okviru hotela se nalazi frizerski i kozmetički salon.

Hotel Marques De Pombal nudi gostima personalizovanu uslugu, sa rum-servisom (poslugom u sobi) i konsijeržom 24 časa dnevno.

Uronite u četvrt Santo Antonio – odličan izbor za putnike koje zanimaju gurmanska hrana, istorijski lokaliteti i spomenici.

Sobe: 123, renovirane sa fenom za kosu, TV, internet priključkom, CD-player, mini bar, klima uređaj, sef.

 

Sobe na raspolaganju

 • Dvokrevetna Soba – Hotel Marques De Pombal

  Dvokrevetna Soba - Hotel Marques De Pombal; renovirane sa fenom za kosu, TV, internet priključkom, CD-player, mini...

  • x 2
  • x 1
  • 18

  You are booking for Dvokrevetna Soba – Hotel Marques De Pombal

Prikazane su najniže cene hotela, po noći/osobi, za sve bliže informacije o hotelu i raspoloživosti soba pozvati sledeće telefone 011-308 82 69, 308 79 62.

Broj zvezdica:

O hotelu

Hotel Marques De Pombal; Moderan, komfor hotel smešten na Avenida da Liberdadu. Metro stanica Marques de Pombal na 20 m.

Pogodnosti

 • Fitness Centar
 • Kafe
 • Parking
 • Prevoz do aerodroma
 • Restoran
 • SPA
 • Wi-Fi Internet

Video Hotela

Video o Lisabonu

Obližnji hoteli

Učitavanje mape
View
Standardna Midnight Family Fest Open dark Riverside Ozan
My Location Fullscreen

Advanced Search (4)

Hotel Jorge V

Rua João das Regras, 4, Lisabon

€18,00 prosek/noćenje

Rezervišite
Portugal Boutique Hotel

Rua João das Regras, 4, Lisabon

€29,00 prosek/noćenje

Rezervišite
Hotel Marques De Pombal

Av. da Liberdade 243,1250-143 Lisboa

€39,00 prosek/noćenje

Rezervišite
Hotel Avenida Palace

Rua 1 de Dezembro 123,1250-096 Lisbon

€65,00 prosek/noćenje

Rezervišite