Lagomandra Beach,Neos Marmaras, Sithonia, Chalkidiki, Greece

cena od RSD3.600,00/noć

Kasandra -Tek od uskog grla zemlje na Nea Potidei zapravo počinje poluostrvo Kasandra. Zapravo, veštački kanal, prosečen kroz poluostrvo 300 godine p.n.e., bukvalno je od poluostrva načinio ostrvo. Većina velikih odmarališta Halkidikija na Kasandri su skoncentrisani uz dugu liniju peska i šljunka koja ide duž istočne obale, povezana glavnim putem na istočnoj obali. Skretanje udesno pre Nea Fokeje vodi ka odmaralištima zapadne obale Sani i ostalim, na Kalitei, stiže se do zapadne obale kod Sivirija, a zatim obrazuje petlju povezujući sva odmarališta na jugu poluostrva.

Afitos ili Athitos se smatra najlepšim selom na Kasandri. Sagrađeno je na stenovitoj rudi koja gleda na Toroneos zaliv na severoistočnoj strani poluostrva.Na sreću, Afitos je pošteđen razvoja turizma i jedno je od retkih odmarališta koja se sada mogu smatrati neiskvarenim. Naredbe o očuvanju i ograničenja u izgradnji bi trebalo da ga održe takvim.Kaldrmisane ulice starog sveta Afitos sela smeštene su na brdu koje gleda na beli pesak zaliva. Većina starih kamenih kuća su renovirane, a neke ulice asfaltirane, ali i dalje odiše tradicionalnim grčkim karakterom.Iako je Afitos selo drevno, većina zgrada datira iz sredine 19-og veka, uključujući Crkvu Svetog Dimitrija na centralnom trgu sa bazilikom sa drvenim krovom i kupolom i svojim rustičnim kamenim reljefima iznad prozora i zvonika.Druge značajne crkve, kao što je crkva Svetog Đorđa, Svete Anastasije i Svetog Nikole, datiraju grubo iz istog perioda. Stare kuće sela Afitos koje vredi potražiti su kuća Katasanisa, kuća slikara Paralisa i kuća kompozitora Mantakasa.Odmaralište Afitos privlači hiljade posetioca svake godine, uglavnom izletnika. Plaža je relativno mala, ali peskovita u nekim delovima, stenovita u drugim, sa zanimljivim stenovitim formacijama u blizini obale. Ima nekoliko malih pećina oko Afitosa za one koji vole da pobegnu od gužve. Daleko od obale ima mnogo malih kafića i teverna koje služe uglavnom grčka jela i mnogo hotela i apartmana, od kojih ni jedan nije previše nametljiv. Prilično je težak uspon strmim stazama od obale tako da to možda i nije pravi izbor za one koji nisu mnogo mobilni. Noćni život u Afitosu je slab i opušten, uglavnom fokusiran na nekoliko barova i tradicionalne taverne. Oni koji traže uzbuđenja otići će u obližnju Kaliteu. Radnje prodaju lokalne rukotvorine i suvenire. Afitos ima mnogo istorijskih i prirodnih zanimljivosti. Mnogo riba dolazi da se ovde mresti, neki borovi imaju korenje uronjeno u morsku vodu zaliva Toroneus, a tu su i drevni kamenolomi. Drevni kamenolom na Moudonu je istočno od odmarališta Afitos

Hanioti je malo, popularno, namenski građeno odmaralište severno od Pefkohorija i oko 95km od Soluna. Hanoti je omiljeno kod parova i porodica, sa puno modernih blokova apartmana i studija. Noćni život u Haniotiju je na glavnom trgu i sporednim ulicama koje vode do njega. Glavni trg je oivičen kafićima, barovima i restoranima koji često rade noću.Ulični trgovci izlaze noću i nude sve od portreta do nakita, a obično ima i grčkog plesa vikendom. Automobilima je uveče zabranjen prolaz u centru Haniotija.Ima mnogo taverni da se izabere kao i običnih barova, klubova i nekoliko gift-shop-ova za turiste. Odmaralište Hanioti ima veoma prijatne parkove i male trgove sa po nekim kafićem u blizini.Plaža Hanioti je veoma dug potez finog, krupnog peska sa šljunkovitim plićakom koji ima oštar spust u more.Preporučuje se obuća i očekujte da svuda nađete pikavce. Širok izbor sportova na vodi se nudi na Haniotiju. Mnoge ležaljke su besplatne ukoliko posetite lokalni bar na plaži. Staro Hanioti selo datira iz ranog 18-og veka i nekada je bilo smešteno daleko od plaže, ali razvoj turizma ga je pomerio. Ruševine starog sela i crkve se još uvek mogu naći. Noviji posetioci kažu da ima rasutog smeća u odmaralištu i na plaži Hanoti, iako su neki drugi rekli da ima čistih i bistrih plaža.

Sani – Nekada je bila malarična močvara u kojoj je bukvalno bilo nemoguće živeti, Sani je danas moderno odmaralište sa prastarim plažama i atraktivnom marinom punom skupih jahti, oko 70km južno od Soluna. Tuce hotelskih kompleksa dominiraju plažom Sani koja je duga, iako uska, sa mekim peskom.Plaža Sani je opremljena ležaljkama, zahvaljujući hotelima koji održavaju pesak veoma čistim i urednim. Ima uobičajenih sportova na vodi, a voda je plitka dosta dugo, što je idealno za porodice.Sani ima lepu luku punu velikih, skupih jahti koje čine da mesto izgleda i da se u njemu osećate kao u grčkom Monte Karlu. Taverne oivičavaju kej duž marine Sani, uglavnom sa skupim menijem ali, osim sedenja u tavernama nema se mnogo šta još raditi noću. Lokalni hoteli nude sniženu cenu u mnogim tavernama i barovima putem vaučera.Sani je zaista namenjen onima koji traže izolovanu atmosferu. Neki smatraju da je isuviše tiha i odlaze za Kalitheu i Hanioti radi boljeg noćnog života, ali su one prilično daleko i Sani je pomalo odsečen od svojih suseda.Sve vrste radnji postoje u Saniju, od supermarketa do berbera, a postoji i bioskop na otvorenom sa filmovima namenjenim porodicama.

Sitonija – je park Halkidikija gde ljubitelji tišine i zelenila traže utočište. Obala je duga više od 300 kilometara i okružuje tri planine – Meliton, Peklaru i Itamos. Tu se mogu videti živopisne male luke, brojna ribarska sela, usamljene plaže i nestvarni kolorit različitih boja.Sitonija je srednje poluostrvo Halkidikija i daleko je manje razvijeno od komercijalnije Kasandre na zapadu. Obala Sitonije je raznovrsnija, ima ribarske luke, izdvojene uvale i atraktivne zalive. Kao i Kasandra, i Sitonija je prekrivena borovom šumom, ali je generalno brdovitija i krševitija. Smeštaj je ograničeniji u izboru od Kasandre, sa nekoliko velikih hotela, ali ima dosta malih apartmana i soba za iznajmljivanje. Kampovanje je takođe veoma popularno u Sitoniji i ima dosta atraktivnih i velikih mesta za kampovanje. Putevi u Sitoniji su generalno dobri, ali javni prevoz je malo neujednačen pa je potreban auto. Putevi na Sitoniji nisu zakrčeni osim vikendom kada Grci iz Soluna i drugih gradova idu prema obali. Pored mnogih puteva nalaze se košnice i Sitonija je veliki proizvođač meda. Biciklistima i motociklistima se savetuje da nose tkaninu preko usta i naočare za sunce ili vid da bi izbegli “sudara” sa pčelama. Glavni put ide središtem poluostrva tako da obično morate da nađete sporedni put do plaža na Sitoniji.Sitonija je veoma popularna kod Nemaca koji često dolaze svojim automobilima, karavanima ili kamp-prikolicama. Nemački je ovde gotovo drugi jezik, ne engleski. Ako imate sopstveni auto na Sitoniji, to je veliki plus. Putevi su često prazni, a pogled je fantastičan. Mnoge plaže na Sitoniji su vrlo lepe i vredi ih posetiti. Oblast Sitonije je dosta šumovita sa strmim brdima borove šume i plantažama maslina u nizijama. Brda u unutrašnjosti imaju vinograde i voćnjake sa južnim voćem. Sem turizma, glavno zanimanje je poljoprivreda i pecanje. Zemljište je veoma plodno i daje uglavnom vino, med, masline i ulje. Sitonija je poznata po svom medu, koji se uglavnom proizvodi u oblasti Nikiti. Pakuje se u Poligirosu i uglavnom je namenjen izvozu. Na Halkidikiju uglavnom nadmorska visina raste od zapada ka istoku. Na Kasandri, na zapadu, su male ravnice dok je Sitonija brdovitija. Postoji Singitski zaliv na zapadu i Toroneos zaliv na istoku. Planina Itamos ili Draguntelis se nalazi u centru poluostrva.

Sarti – je jedno od najpopularnijih mesta na istočnoj obali Sitonije, oko 140km od Soluna, i ono privlači mnoge posetioce iz Nemačke i Istočne Evrope. Ime je dobilo po drevnom gradu Sarti, verovatno smeštenom u istoj oblasti, ali taj grad je davno nestao, iako postoje neke ruševine koje se mogu posetiti oko zaliva Sikia. Sarti je danas u velikoj meri mesto sa mnoštvom malih hotela i kompleksa apartmana za turiste, kao i mesta za kampovanje i karavane.Njegove uske ulice su pune znakova za iznajmljivanje soba, a hoteli i apartmani su puni suvenira i zanatskih radionica za turiste, pored minimarketa i pekara. Ulične taverne i kafići su puni turista. Na promenadi plaže postoji mnogih taverni i restorana sa pogledom preko plaže na poluostrvo Atos. Po vedrom danu možete razaznati neke od manastira smeštenih na padinama brda.Velika atrakcija je plaža Sarti koja se proteže 2km duž obalu, iako je veći deo plaže oštar, grubi pesak koji može biti neudoban pod nogama, a povetarac sa mora često može uzburkati vodu – što je dobro za surfovanje. Stena ima na svakom kraju Sarti plaže, a ima i nekoliko malih zaliva i severno i južno koje privlače naturaliste. Letovalište Sarti ima dobre taverne i kafiće, a tu su i sve vrste sportova na vodi na plaži.

VOURVOUROU ili Vurvuru je popularno mesto za odmor na istočnoj obali Sitonije udaljeno oko 120km od Soluna. Teško da se može nazvati selom. Dugo trakasto naselje prati glavni put uz obalu koji proseca borovo drveće i plantaže maslina. Između drveća su novoizgrađene vile pošto je ovo postalo omiljeno mesto za beg Grka na vikendu. Postoje turistički objekti uobičajeni za popularno odmaralište. Selo Vurvuru ima minimarkete i radnje, kafiće, taverne, restorane i picerije u sklopu hotela i apartmana. Duga plaža od belog peska doseže do uskog poluostrva Ksifara i dalje do izolovanog zaliva KARIDI sa još jednim divnim srpom peska. Na Karidi plaži ima malo hlada i postoji kantina sa pićem i fast food-om. Sam Vourvourou ima nekoliko malih zaliva koji su relativno mirni, čak i u glavnoj letnjoj sezoni. Ipak, na glavnoj plaži može biti gužve, naročito u avgustu. More je veoma plitko tako da je idealno za porodice sa malom decom. Može se ići metrima duboko u vodu, a da ne postane duboko. Koralni reljef dalje od obale je magnet za ronioce. Pored obale postoji devet ostrvaca koje privlače izletnike. Neka, kao što je najveće Diaporos, čak imaju svoje sopstvene male peskovite plaže. Iza glavne plaže Vurvurua je laguna Livari, izdvojena od mora dugom peskovitom plažom. Iza glavnog puta i odmarališta je planina Itamos i postoje mnoge pešačke staze kroz borove šume na padini vrega sa divnim pogledom na zaliv i planinu Atos koja je preko puta zaliva.

NIKITI – je mesto  smešteno  iza zaliva Metamorfosija i jedno je od najstarijih sela na Halkidikiju sa istorijom koja datira od pre 700 godina. Nikiti je izgrađen od tradicionalnih kamenih kuća i smešteno među borovim drvećem sa nekoliko crkvi koje vredi posetiti, i narodnim muzejem. Pijaca radi svakog petka ujutru i tu se prodaju lokalni proizvodi, uključujući poznati Nikiti med. Crkva Svetog Nikole datira iz 1867, a postoje i ruševine crkvice iz 16.-og veka koja ima freske iz tog perioda. Nekoliko praistorijskih naselja su iskopana na okolnim brdima. Plaža Nikiti je duga i uska, pesak je mekan i ravan sa blagim padom u vodu. Borovi oivičavaju pozadinu plaže dajući prirodan hlad, a ležaljki i suncobrana ima na jugu gde je pesak dublji. Postoji nekoliko atraktivnih luka na jednom kraju Nikitija, zaklonjenih dugim zidom mora. Postoji nekoliko restorana, barova i kafića oko sela sa drugim radnjama koje prodaju rukotvorine i suvenire. Južno od Nikitija su male, peskovite plaže Kalogria beach, Elia beach i Lagomandra beach.

ATOS je treći i najistočniji od tri “prsta” Halkidikija. Najdalji od aerodroma u Solunu, najmanje razvijen za turizam, iako ga mnogi smatraju najatraktivnijim. Najveći deo Atosa ne može se posetiti bez specijalne dozvole. To je Agion Oros ili Sveta Gora koja se vodi kao manastirski posed već više od 1000 godina i kojim dominira veličanstveni vrh od 2000m nadmorske visine planine Atos. Glavna turistička odmarališta su smeštena oko Uranopolisa i na ostrvu Amuliani, od kojih su oba popularna kod izletnika. Oni koji ostaju duže mogu da istražuju pejzaže koji su poznati po svojoj izvanrednoj lepoti. Verska pravila su strogo primenjena na Svetoj gori i ženama je zabranjeno da kroče na Svetu Goru. Velika većina turista je ograničena na vožnje brodom oko poluostrva i razgledanje manastira putem kamera i dvogleda. Jedino mesto gde se može prespavati na Svetoj Gori su manastiri, koji nude spartanski smeštaj spavanja. Većina, ali ne svi, zahtevaju rezervacije unapred. Ne očekuje se plaćanje za boravke u manastiru na jednu noć, ali obično se prihvataju donacije, naročito ukoliko ostajete duže.

Pogodnosti

 • Bazen
 • Dečija animacija
 • Fitness Centar
 • Iznajmljivanje Bicikla
 • Kafe
 • Mini-bus
 • Muzej
 • Parking
 • Prodavnica
 • Rent a Car
 • Restoran
 • SPA
 • Sportovi na vodi
 • Teniski teren
 • Wi-Fi Internet

Opis hotela

Hotel Lagomandra & Spa ****

Lokacija: na blagoj padini sa prekrasnim pogledom na more i zaliv Toroneos. Mali put deli hotel od prekrasne i dobro održavane, sa Plavom zastavom, pesak / šljunak plaže (ima pešački most sa liftom do plaže). Prodavnice, kafići, grčke konobe u Neos Marmarasu na oko 6 km. Autobuska stanica direktno isped hotela.

Hotel: moderan, vrlo čist, sastoji se od glavne zgrade i nekoliko manjih sa velikim brojem stalnih gostiju. Ima restoran, a la carte tavernu, bar, recepcija sa TV kutkom, internet terminal i bežični LAN, mini market, bazen sa whirlpool kadom, terasa za sunčanje sa ležaljkama i suncobranima, bazen / snack bar, ležaljke i suncobrani (uz doplatu), parking.

Sobe: 120, renovirane, moderne i lepo namještene, oko 20 m² sa tušem / WC, fen za kosu, telefon, SAT TV, frižider, sef, klima uređaj, balkon ili terasa.
Deluxe, renovirane 2014 godine, prostranije sa kadom ili tušem. Junior suite, prostrani sa dodatnim prostorom za sedenje. Family soba, prostrane i sa dodantom spavaćom sobom.

Sportske aktivnosti: fitness, košarka, stoni tenis. Uz doplatu: vodeni sportovi na plaži, spa centar, sauna, jacuzzi

Sobe na raspolaganju

 • Dvokrevetna soba – Hotel Lagomandra & Spa

  Dvokrevetna soba - Hotel Lagomandra & Spa

  • x 2
  • x 1
  • 50

  You are booking for Dvokrevetna soba – Hotel Lagomandra & Spa

Prikazane su najniže cene hotela, po noći/osobi, za sve bliže informacije o hotelu i raspoloživosti soba pozvati sledeće telefone 011-308 82 69, 308 79 62

Broj zvezdica:

O hotelu

Hotel Lagomandra & Spa, moderan, vrlo čist, sastoji se od glavne zgrade i nekoliko manjih sa velikim brojem stalnih gostiju.

Pogodnosti

 • Bazen
 • Dečija animacija
 • Fitness Centar
 • Iznajmljivanje Bicikla
 • Kafe
 • Mini-bus
 • Muzej
 • Parking
 • Prodavnica
 • Rent a Car
 • Restoran
 • SPA
 • Sportovi na vodi
 • Teniski teren
 • Wi-Fi Internet

Video o Hotelu

Video o Halkidikiju

Obližnji hoteli

Učitavanje mape
View
Standardna Midnight Family Fest Open dark Riverside Ozan
My Location Fullscreen

Advanced Search (4)

Hotel Possidi Paradise ****

Possidi 630 77, Chalkidiki, Greece

RSD3.120,00 prosek/noćenje

Rezervišite
Hotel Lagomandra & Spa ****

Lagomandra Beach,Neos Marmaras, Sithonia, Chalkidiki, Greece

RSD3.600,00 prosek/noćenje

Rezervišite
Hotel Athena Pallas Village & Luxury Residence*****

Akti Elias, Nikiti, P.O. Box 63088, Sithonia, Chalkidiki, Greece

RSD4.200,00 prosek/noćenje

Rezervišite
Alexander the Great Beach Hotel ****

Leof. Posidonos, Greece

RSD3.720,00 prosek/noćenje

Rezervišite