26 Sophokleous Street, Athens, Attiki, 10552, Greece

cena od €40,00/noć

Akropolis (Akropolj) – Ovaj grad na brdu, antičko svetilište posvećeno grčkoj boginji Atini, dominira gradskim pejzažom i spada u itinerer bilo kog turiste. Temelji za hram postavljeni su 490. godine pre nove ere, međutim ozbiljni radovi nisu počeli sve do zlatnog doba Periklea (461-429 p.n.e.). Ovde možete videti i Muzej Akropolja i četiri svete zgrade, sve iz V veka pre nove ere. Strm uspon do vrha vodi vas do Propileja, monumentalne kapije Akropolja u jonskom-dorskom stilu, koja služi kao ulaz na lokalitet. Hram Atine Nike je sa leve strane Propileja. Bio je uništen od strane Turskih snaga u XVII veku, ali je prelepo obnovljen. Partenon je najveća zgrada Akropolja i ikona zapadne civilizacije. Izgrađen u potpunosti od mermera, Partenon je posvećen Atini Parteno, zaštitnici grada i sadržao je statuu boginje koja više ne postoji. Uprkos mnogobrojnim turistima, savršen sklad strukture će vas očarati. Erehteonov hram je svetilište čija je istočna strana posvećena Atini, dok je zapadna strana služila kultu Posejdona-Erehteusa, kao i žrtvenik. Erehteon je sagrađen na mestu mitske bitke između dva božanstva. Južna strana ima seriju od šest pomoćnih stubova izrađenih u obliku devojaka ili karijatida. Zbog teških oštećenja usled spoljnih uticaja, karijatide su zamenjene modelima.

Nacionalni arheološki muzej – Smešten u zgradi iz kasnog XIX veka, renovirani Arheološki muzej je nesumnjivo najbolji muzej u Grčkoj sa jednim od najboljih zbirki starih i klasičnih grčkih artefakata. Fascinantni komadi uključuju mikensku kolekciju, koja sadrži veliki broj fino izrađenih zlatnih predmeta od XVI i XI veka pre nove ere, a bronzana kolekcija uključuje i impozantnu bronzanu statuu Posejdona iz 460.g.p.n.e.

Agora (tržnica) – Iako je lokalitet sada zbirka spomenika i ruševina iz raznih perioda i najboljih atinskih dana, Agora je nekada bila fokus gradskog života, služeći ne samo kao mesto trgovine, već i kao politički, administrativni i kulturni centar. Sudovi, hramovi i javne službe imale su svoje sedište u ovoj oblasti, gde su se obični Atinjani, tezgaroši i trgovci mešali sa zvaničnicima, političarima i filozofima. Lokalitetom dominira Hefest (Hefestov hram), iz petog veka pre nove ere, jedan od najbolje očuvanih antičkih hramova u Grčkoj. Fascinantni muzej Agora sadrži ekscentričan niz svakodnevnih artefakata nađenih u tom području. Ova dvospratna struktura iz drugog veka pre nove ere, koju je obnovila Američka škola za arheologiju, smatra se da je bila rani tržni centar koji je sadržao 42 radnje.

Novi Muzej Akropolja – Dugo očekivani novi Muzej Akropolja konačno je otvoren u junu 2009. godine. Impresivan, ultra moderan stakleni objekat dizajnirao je švajcarski arhitekta Bernard Tschumi (Bernar Čumi). Ovde su prikazane statue i eksponati sa Akropoljskog lokaliteta. Grci se nadaju da će ubediti Britanski muzej u Londonu da vrati kontroverzni Elginski mermer, zaplenjen od strane Lorda Elgina 1799. godine.

Pozorište Dionis – Na južnim padinama brda Akropolja, pozorište je bilo dom originalnim predstavama, kao što su tragedije Eshil, Sofokle i Euripid i komedija Aristofan. Ovaj kameni auditorijum iz četvrtog veka pre nove ere, može da ugosti 17.000 gledalaca, a njegove ruševine su jedna od antičkih lokaliteta Atine sa najboljom atmosferom.

Trg Sintagma – Takođe poznat i kao “Ustavni trg”, predstavlja srce Atine na mnogo načina. To je veliki otvoreni trg na kome se često održavaju praznični događaji. Ovo je lokacija za nekoliko najuglednijih luksuznih hotela Atine, pritom je i glavno čvorište za javni transport, a duž jedne njegove strane nalazi se zgrada parlamenta. Ermou ulica je glavna ulica i pešačka zona, a ovde možete naći i neke od elitnih radnji u Atini.

Nacionalni vrt – Oni koji su u potrazi za utočištem od vrućine i urbane gužve Atine, voleće fantastični Nacionalni vrt. Odmah iza grčkog parlamenta, ova oaza nudi za istraživanje preko 15 hektara zemljišta sa drevnim ruševinama na svakom koraku. Šetajte i uživajte.

Brdo Lycabettus (Likavit) – Na visini od 277 metara, Likavit je verovatno mesto sa koga se pruža najbolji pogled na grad. Sa vrha može da se vidi Akropolj, luka Pirej i ostrvo Egina. Ako vam uspon nije privlačan za pešačnje, uzmite uspinjaču do vrha i nazad.

Plaka – kvart ili splet ulicica sa starovremenskim kucama, tavernama, kamenom poplocanim ulicama. Uzivajte u grckoj tradicionalnoj muzici i kulinarskim specijalitetima !

Obala Atika – Atina je okružena lepim plažama i kad posetite neku od njih, imaćete osećaj kao da ste na nekom grčkom ostrvu, jer vas dočekuju kristalni pesak, fini obluci i čista plava voda. Gradski prevoz vas može odvesti do obližnje gradske plaže za manje od sat vremena.

Pogodnosti

 • Bazen
 • Fitness Centar
 • Kafe
 • Parking
 • Perionica
 • Prevoz do aerodroma
 • Rent a Car
 • Restoran
 • SPA
 • Wi-Fi Internet

Opis hotela

Hotel Fresh ****

Lokacija: nalazi se na pešačkoj udaljenosti od Akropolja i trga Syntagma, gde možete pronaći mnoštvo butika i zabavnih sadržaja. Aerodrom Eleftherios Venizelos udaljena je 35 km.

Hotel: gostima su dostupni razni wellness sadržaji, među kojima su sauna, vrhunski opremljen fitness centar i hamam. Sa krovnog bazena pruža se pogled na Partenon i grad. Svakog se jutra u restoranu
Magenta za doručak poslužuje bogat švedski sto. Takođe, gosti mogu uživati u jelima mediteranske kuhinje u ležernom restoranu Orange Bar. Iz lounge bara Rooftop Air, smeštenog pored krovnog bazena,
nudi se pogled na Akropolj.

Sobe: gostima su na raspolaganju luksuzne sobe uređene u živopisnim tonovima i minimalističkom stilu. Većina smeštajnih jedinica sadrži balkon a pojedine imaju i zen vrt. Nameštaj su osmislili dizajneri
Philip Starck i Artemide. Sve sobe su prostrane i zvučno izolovane a uključuju LCD TV sa satelitskim programima, besplatni bežični pristup internetu, toaletne potrepštine i papuče

Sobe na raspolaganju

 • Dvokrevetna Soba – Hotel Fresh

  Dvokrevetna Soba - Hotel Fresh

  • x 2
  • x 1
  • 32

  You are booking for Dvokrevetna Soba – Hotel Fresh

Prikazane su najniže cene hotela, po noći/osobi, za sve bliže informacije o hotelu i raspoloživosti soba pozvati sledeće telefone 011-308 82 69, 308 79 62

Broj zvezdica:

O hotelu

Hotel Fresh, nalazi se na pešačkoj udaljenosti od Akropolja i trga Syntagma, gde možete pronaći mnoštvo butika i zabavnih sadržaja. Aerodrom Eleftherios Venizelos udaljena je 35 km.

Pogodnosti

 • Bazen
 • Fitness Centar
 • Kafe
 • Parking
 • Perionica
 • Prevoz do aerodroma
 • Rent a Car
 • Restoran
 • SPA
 • Wi-Fi Internet

Video Hotela

Video o Atini

Obližnji hoteli

Učitavanje mape
View
Standardna Midnight Family Fest Open dark Riverside Ozan
My Location Fullscreen

Advanced Search (3)

Grecotel Cape Sounio *****

67 km Athens-Sounio,Σούνιο 195 00, Greece

€76,00 prosek/noćenje

Rezervišite
Electra Palace *****

18 - 20 N Nikodimou Street, Athens, Attiki, 105 57, Greece

€82,00 prosek/noćenje

Rezervišite
Hotel Fresh ****

26 Sophokleous Street, Athens, Attiki, 10552, Greece

€40,00 prosek/noćenje

Rezervišite