Tajland

Tajland ili zemlja hiljadu osmeha
Po sletanju u Bangkok ( glavni grad ) sledi put do vašeg hotela. Ako je vaša destinacija Bangkok, transfer će trajati oko sat vremena što i nije tako puno jer je…

Bangkok jedan od najnaseljenijih gradova sveta (15 miliona stanovnika ). Bangkok je čudna mešavina tradicionalnog Istoka i modernog zapada. Reka Chao Praya deli ovaj grad na dva dela a promet na ovoj reci je jednak kao i na ulicama. Od atrakcija tu su : Kraljevska palata – gde se može videti smaragdni Buda (What Pra Kaev); What – Po – jedan od najstarijih budističkih hramova gde je centar izučavanja Tai masaže; Gems – manufaktura svile i dragog kamenja ( možete se cenkati ne bi li kupili ručno izradjen nakit ili bogato oslikanu svilenu odeću…); Siam square – shoping center, gde je povoljno sve od tekstila i elektronike, sa mnoštvom restorana tai kuhinje gde možete uživati u tradicionalnim tai plesovima; Damnoen Saduek Market – ili ploveća pijaca “Ružini vrtovi”, nalaze se na 80 km od Bangkoka i obiluje mnoštvom kanala i šarenolikim duguljastim čamc ima na kojima se odvija prodaja, kupovina, uz nezaobilazno cenkanje.

Pataja – najbliže ( 150 km udaljeno ) letovalište. Nekada selo danas najpoznatije letovalište deli se na severnu , centralnu I južnu Pataju sa mnoštvom hotela, barova, restorana I plaža gde možete videti jednu vrlo karatketrističnu atrakciju “Tiffany Show”, najpoznatiji svetski show transvestita. Za one koji više vole autentično, mirno I opuštajuće tu je Rajsko ostrvo koje se nalazi na sat vremena gliserom od Pataje. Obiluje belim peščanim plažama i kristalno providnim morem.

Puket i Ko Samui – su ostrva na sat leta južno od Bangkoka.

Puket – je najveće, najbogatije i najkomercijalnije tajlandsko letovalište. Pruža veliki izbor hotela i atrakcija, npr. mnoštvo vodenih sportova a za ronioce je pravi raj. Glavni grad je Phuket Town. Najpoznatije plaže su Patong, Karon, Kata

Ko Samui – ( 560 km od Bangkoka ) ostrvo tropskog raja i peščanih plaža, čistog mora bujne vegetacije, Vrlo luksuzna i moderna destinacija. Atrakcije: Plaža Chaweng je najlepša medju najlepšim plažama; Budistički hramovi, vodopadi i živopisna mesta sa brojnim restoranima; Farma leptira; Planinski safari; Koh Chang ili ostrvo slonova, pripada nacionalnom parku sa dva fascinantna vodopada i 50 ostrvaca. Od atrakcija tu je Kamp slonova gde možete jahati i kupati se sa slonovima; White sand beach je najlepša plaža ovog rajskog ostrva.

Dobro došli u Tajland !

Mapa Tajlanda

Video o Tajlandu

Ture na Tajlandu

Post Discussion

Be the first to comment “Tajland”